11.01.2016 00:00

2016: "Zit jij in de plaat?"

Hoe breng je verbinding tussen alle initiatieven op HR en managementgebied, duurzame inzetbaarheid, sociale innovatie en arbeidsvoorwaardenvorming? Met het introduceren van het "Duplo-principe" heeft men in de energie netwerksector een duidelijke kapstok vormgegeven in een eenvoudig model. Het principe bestaat uit 4 bouwstenen.


Het

Zichtbare samenhang ontbreekt

De afgelopen jaren zijn er heel veel initiatieven ontplooid op het gebied van leiderschap en management, op het gebied van duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling en opleiding van medewerkers, op het gebied van strategisch personeelsbeleid, hoe wij met elkaar om gaan, enzovoort. Er is een duidelijke samenhang tussen de verschillende onderwerpen en ook hier en daar een overlap, maar het overzicht of samenhang is niet voor iedereen meer zichtbaar. Waarom doen wij het en met welk doel? Hoe laat ik die samenhang eenvoudig zien?
 

Praatplaat

Dat is de reden geweest voor de sociale partners om die samenhang meer zichtbaar te maken. Niet in een model waarbij wordt aangegeven hoe het zit, maar in een principe met vier duidelijke bouwstenen. Het "Duplo-principe" is beeldig weergegeven in de zogenaamde "praatplaat". Hiermee kan een stakeholder zelf zijn eigen initiatief of beleid in de bouwstenen onderbrengen, motiveren en verwoorden. Op deze manier is een kapstok ontstaan waarbij het verband tussen alle initiatieven meer zichtbaar wordt, zonder te veel nadruk te leggen op het uiteindelijke doel van alle initiatieven.

Download infographic